top of page

Minecraftstudio online junior

Födelseår: 2013-2012

Nivå: Nybörjare

Datorkrav: För den här kursen måste du ha en egen dator med internetuppkoppling som kan köra programmet Zoom. Du behöver även ha en fungerande kamera och mikrofon. Ej surfplatta/Chromebook.

När: Onsdagar 17.30-19.30.

Start: Onsdag den 8 november - Slut: onsdag 20 december

Är du nyfiken på Minecraft och vill lära dig att skapa nya världar där du styr världen med hjälp av kod?

I Minecraftstudion får du lära dig hur du får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du kan passa på att bygga ditt egna drömprojekt!

Gradient.png

Vem kan ansöka om en plats? Kursen i Minecraftstudio arrangeras av den ideella föreningen Hello World!. Målet med kursen är att göra digitalt skapande och STEM (science, technology, engineering & mathematics) tillgängligt för barn och unga mellan 8-16 år, oavsett förkunskaper eller ekonomiska resurser.


Därför är kursen helt kostnadsfri och riktar sig i första hand till underrepresenterade grupper inom STEM.


Du som vill gå en aktivitet hos oss ansöker om en plats via formuläret nedan. När ansökan stängt gör vi ett urval och meddelar dig via mail eller telefon om du har fått en plats. Platserna på kursen är begränsade och kommer i första hand att gå till tjejer och barn/unga från socioekonomiskt utsatta områden. Du får ett mejl även om du inte får en plats. Läs mer i vår FAQ.


0af401_79bd5300e9f24dfca31b050b34001888_mv2.webp
Viktiga datum

4 oktober: Ansökan öppnas

29 oktober: Ansökan stängs

30 oktober - 1 november: Besked om plats

2-3 november: Besked om reservplats

Ansök till kurs!

bottom of page