top of page

Spelstudio by King online junior

Födelseår: 2013-2016

Nivå: Nybörjare

Datorkrav: För den här kursen måste du ha en egen dator med internetuppkoppling som kan köra programmet Zoom. Du behöver även ha en fungerande kamera och mikrofon. Ej surfplatta/Chromebook.

När: Onsdagar 17.30-19.30

Start: Onsdag den 10 april
Slut: Onsdag den 22 maj

 Har du alltid undrat hur man skapar ett spel? I Spelstudio by King lär du dig grunderna i spelprogrammering i språket Lua och får skapa ditt alldeles egna spel!

Gradient.png

Vem kan ansöka om en plats? Kursen i Spelstudio by King arrangeras av den ideella föreningen Hello World!. Målet med kursen är att göra digitalt skapande och STEM (science, technology, engineering & mathematics) tillgängligt för barn och unga mellan 8-16 år, oavsett förkunskaper eller ekonomiska resurser.


Därför är kursen helt kostnadsfri och riktar sig i första hand till underrepresenterade grupper inom STEM.


Du som vill gå en aktivitet hos oss ansöker om en plats via formuläret nedan. När ansökan stängt gör vi ett urval och meddelar dig via mail eller telefon om du har fått en plats. Platserna på kursen är begränsade och kommer i första hand att gå till tjejer och barn/unga från socioekonomiskt utsatta områden. Du får ett mejl även om du inte får en plats. Läs mer i vår FAQ.0af401_79bd5300e9f24dfca31b050b34001888_mv2.webp
Viktiga datum

21 februari: Ansökan öppnas

24 mars: Ansökan stängs

25-28 mars : Besked om plats

2-4 april: Besked om reservplats

Ansök till kurs!

bottom of page