top of page

Webbstudio online ungdom

Födelseår: 2012-2008

Nivå: Nybörjare

Datorkrav: För den här kursen måste du ha en egen dator med internetuppkoppling som kan köra programmet Zoom. Du behöver även ha en fungerande kamera och mikrofon. Ej surfplatta/Chromebook.

När: Onsdagar 17.30-19.30.

Start: Onsdag den 4 september
Slut: Onsdag den 16 oktober

Webbstudion är för dig som gillar färg, design och form! I webbstudion kommer du få göra en prototyp på en hemsida och på så sätt lära dig programmeringsspråken HTML och CSS, som används för att skapa hemsidor. När du är klar har du en egen hemsida att visa upp för världen!

Gradient.png

Vem kan ansöka om en plats? Kursen i Webbstudio arrangeras av den ideella föreningen Hello World!. Målet med kursen är att göra digitalt skapande och STEM (science, technology, engineering & mathematics) tillgängligt för barn och unga mellan 8-16 år, oavsett förkunskaper eller ekonomiska resurser.


Därför är kursen helt kostnadsfri och riktar sig i första hand till underrepresenterade grupper inom STEM.


Du som vill gå en aktivitet hos oss ansöker om en plats via formuläret nedan. När ansökan stängt gör vi ett urval och meddelar dig via mail eller telefon om du har fått en plats. Platserna på kursen är begränsade och kommer i första hand att gå till tjejer och barn/unga från socioekonomiskt utsatta områden. Du får ett mejl även om du inte får en plats. Läs mer i vår FAQ.


0af401_79bd5300e9f24dfca31b050b34001888_mv2.webp
Viktiga datum

22 maj: Ansökan öppnas

18 augusti: Ansökan stängs

19-22 augusti : Besked om plats

26-28 augusti: Besked om reservplats

Ansök till kurs!

bottom of page