top of page
Open Site Navigation
Tjej som äter marshmallows

Sommarkurser

Tycker du om att måla, skriva, bygga saker? Här får du göra det du tycker är kul men med en digital twist! Utforska design, kodning, hur man gör ett datorspel och mer på en av våra studios. I sommar anordnar vi Hello STEM!- ett dagläger tillsammans med Vetenskapens Hus i Stockholm för dig som är mellan 10-14 år.

Ansökan stänger 23 april.

 

I sommar håller vi även sommarkurser på ett par bibliotek i Stockholm (dessa syns under fliken "Prova på" ). Välkommen!

Skaparstudio

Är du nyfiken på hur saker och ting fungerar och vill utveckla uppfinnaren i dig? I Skaparstudion bygger du spel, animationer och berättelser i Scratch, designar i 3D med Tinkercad och skriver ut dina skapelser i en 3D-printer.

Imagistudio

I imagistudion får du testa att programmera i Python på ett visuellt och spelbaserat sätt. Du kan dela och visa upp dina skapelser med andra. Låt kreativiteten flöda när du kodar din [matris] till vad du vill, samtidigt som du lär dig grunderna i python.

Minecraftstudio

Är du nyfiken på Minecraft och vill lära dig att skapa nya världar där du styr världen med hjälp av kod? I Kodstudio Minecraft får du lära dig hur du får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du kan passa på att bygga ditt egna drömprojekt!

Scratchstudio

I Scratchstudion kommer du att lära dig programmeringens grunder på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Vi kommer att koda i Scratch som är ett program där koden skapas med hjälp av block i stället för med text.

Rymdstudio

Gillar du rymden och vill lära dig mer om rymdens lagar? I Rymdstudion kan du lära dig att skapa spel med rymden som tema i Scratch, modellera rymdskepp i 3D och utforska rymdens lagar både fysiskt och digitalt.

Youtubestudio

I Youtubestudion får du lära hur man skapar Youtube videos som ett riktigt proffs. Med hjälp av videoredigeringsprogrammet Hitfilm express lär du dig redigera ljud och bilder och hur man lägger till specialeffekter!

Pythonstudio

Lär dig grunderna i textbaserad programmering och ta dig an ett av världens mest använda programmeringsspråk. Med Python är det bara din fantasi som sätter gränserna för vad du kan skapa!

Webbstudio

Webbstudion är för dig som gillar färg, design och form! I webbstudion kommer du få göra en prototyp på en hemsida och på så sätt lära dig HTML och CSS, som används för att skapa hemsidor. När du är klar har du en egen hemsida att visa upp för världen!

Robotstudio

I Robotstudion får du lära dig grunderna i hur en robot fungerar!
Bygg ihop och lär dig programmera en robot med textbaserad programmering så att den kan följa en förutbestämd bana.

Spelstudio by King

Har du alltid undrat hur man skapar ett spel? I Spelstudio by King lär du dig grunderna i spelprogrammering i språket Lua och får skapa ditt alldeles egna spel.

3D-Studio

I 3D-studion får du lära dig att modellera i 3D med hjälp av programmet Blender. Modellera ett träd, din egen seriefigur eller varför inte ditt drömrum - möjligheterna är oändliga!

Designstudio

Designstudion är för dig som vill lära dig speldesign - det första steget för att skapa ditt egna datorspel! Lär dig redigera ljud, rita en karaktär med vektorgrafik i inkscape och sedan förvandla den till en animation!

bottom of page