top of page
Open Site Navigation

Ansök till kurs

Är du nyfiken på Minecraft och vill lära dig att skapa nya världar där du styr världen med hjälp av kod? I Kodstudio Minecraft får du lära dig hur du får robotar att hugga träden och gräva gruvorna så att du kan passa på att bygga ditt egna drömprojekt!

Minecraftstudion varvas med spännande vetenskapliga experiment, såsom spelmatematik där du lär dig hur logiken bakom hur du vinner spel, skapar kristaller genom kemiska reaktioner och undersöker kroppens största organ - huden- och får skapa din egen hudkräm.

Minecraftstudio junior
@Hello STEM

Om Hello STEM!

Hello STEM! är ett kostnadsfritt sommarläger  som arrangeras av den ideella föreningen Hello World! och Vetenskapens Hus. Lägret är till för barn och unga födda mellan 2009-2013, oavsett tidigare erfarenhet av STEM (science, technology, engineering, mathematics). Alla deltagare får låna en dator och erbjuds enklare lunch och fika. Lägret anordnas på dagtid mellan klockan 9.00-15.00 i Stockholm i Vetenskapens hus lokaler.


Under förmiddagarna djupdyker vi i digitalt skapande, medan eftermiddagarna går i vetenskapens tecken. På lägret gör vi också roliga gemensamma pausaktiviteter där du får aktivera både kropp och hjärna. Oavsett vad du väljer får du en fartfylld vecka som kommer att locka fram din skaparglädje och kreativitet!  


Hello STEM! hålls på ett inspirerande och roligt sätt av våra ledare som är studenter på tekniska och naturvetenskapliga utbildningar.


Vem kan ansöka om en plats?


Hello STEM! arrangeras av den ideella föreningen Hello World! och Vetenskapens Hus. Målet med Hello STEM! är att göra digitalt skapande och STEM (science, technology, engineering & mathematics) tillgängligt för barn och unga mellan 10-14 år, oavsett förkunskaper eller ekonomiska resurser.

Därför är lägret helt kostnadsfritt och riktar sig i första hand till underrepresenterade grupper inom STEM.

Du som vill gå en aktivitet hos oss ansöker om en plats via formuläret nedan. När ansökan stängt gör vi ett urval och meddelar dig via mail eller telefon om du har fått en plats. Platserna på lägret är begränsade och kommer i första hand att gå till tjejer och barn/unga från socioekonomiskt utsatta områden. Du får ett mejl även om du inte får en plats.


Vill du veta mer? Läs vår FaQ.

22 feb- Ansökan till Hello STEM! öppnar


23 april- Ansökan stänger


24 april -28 april - Besked om plats. Om du inte får en plats, hamnar du på vår reservlista.


7 maj - Sista dag att tacka ja till din plats. Får vi en plats över erbjuds någon från reservlistan den.


11 maj- Sista dag att tacka ja till din reservplats.

Ålder: 2012-2013

Nivå: Nybörjare

Datorkrav: Inga. Alla deltagare får låna en dator på plats.

När: Vecka 28 (10-14 juli)
ca kl 09-15

bottom of page